Etterisolering kjeller

Men har du en fuktig kjeller, må du likevel grave for å gjøre noe med dreneringen. Utvendig isolasjon. Etter utgraving må kjellerveggen rengjøres og all løs puss. Her har vi samlet det du trenger å vite når du skal isolere kjelleren.


Veggen havner da i innehusklima og holder seg tørr og varm. Yttervegg mot terreng med innvendig og utvendig isolering.


SINTEF Byggforsk gir ofte råd om ombygging og innredning av kjeller i boligrom. Prinsipper for isolering av kjellervegger og kjellergulv. Isolering av kjeller gir mulighet til å ta i bruk verdifulle kvadratmeter, men det byr også på problemer i forhold til fukt, kondens og råteskader.


Boka Lag rom i kjelleren viser godkjente løsninger når du skal bygge i kjelleren. Selv med ny drenering og utvendig. Skrevet av Olle Christer Stenby.


Slik kan du etterisolere etasjeskillet mot kald kjeller eller kryperom. Man kan etterisolere yttervegger av mur på innvendig side dersom det ikke er mulig å utføre tiltaket på utvendig side.


Det må gjøres grundig. Feil isolering av kjellerveggen kan gi dårlig inneklima, lukt og risiko for sopp og råte. Lastet opp av GLAVA Isolasjon av yttervegger, Styrofoam Perimate Montering NO.


Den norske tradisjonen med å bygge og innrede kjeller er ikke uproblematisk i forhold til faren for fukt. Isola: Platon Xtra Innvendig Kjellervegg. Byggeren: Veggene i kjelleren.


Først la jeg knotteplasten, deretter lektet jeg ut veggene og isolerte. Her kan du få en oversikt over de forskjellige mulighetene som finnes når du skal i gang med isolering av yttervegg. Hvordan kan jeg isolere kjellervegger? Etterisolering og utforing av vegg i kjeller.


Etterisolering kjeller

Hvis du etterisolerer en kjellervegg vil du endre på temperaturene innover i veggen. Dette fører til at det blir kaldere. Skal kjelleren etterisoleres og innredes, er det viktig å påse at kjelleren er tørr.


Hvis kjelleren ikke er tørr må dette utbedres først. Fukt i kjeller hindres med ISODREN-platen - Bilde: Utsnitt av kjeller med presentasjon. KJELLERE : Drenering og isolering som gir full kontroll på fukten.


Les mer om isolering og fuktskader i kjeller.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gummilister gulv

Trappetrinn fornyer

Ml p trappetrinn