Bygging av gapahuk

Bygging av gapahuk

Bygg en flott gapahuk og kom tett på naturen. Overnatt ute, eller bruk den som grillhytte og utestue. Her kan du se hvordan den bygges – trinn. Seks gapahuker du kan bygge selv: 1. Gapahuk av forbundne trekanter.


Illustrasjon: SINTEF Byggforsk). En konstruksjon bestående av et romlig. Hvis gapahuken skal ha tak av granbar trengs det et skjelett av raier å legge det.


Bygging av gapahuk

Til bygging av gapahuk trenger du en del staure eller raier. MILJØPROFIL: Å bygge gapahuken hadde en klar miljøprofil.


Bygging av gapahuk

Hytteeier Gry Kristiansen satset på stedegne materialer i så stor grad som mulig. Vi har hytte i fjellheimen og ønsker å lage en bra gapahuk i nærheten av hytta som skal være der permanent. En gapahuk kan bygges med både stokker og tau som reisverk, har du med ordentlig utstyr er det bare å improvisere.


Finn et sted mellom to trær. Men ikke gå løs med å bygge en stor gapahuk av granbar hvis det innebærer å hugge av mange ferske grener. Det må i så fall avtales med.


Grindbygging utnytter treets evne til å krympe og utvide seg. Et Grindhus kan bygges i alle størrelser og brukes til nær sagt hva som helst der man. Kraftige matrialar, beregna for store snømengder.


Ferdig kappa søyler, dragara og. Skjeltersjå, toalettbygg, lavvoer, gapahuker. De som har rullestol kan. Autoplay When autoplay.


Lær speiderne hvordan de kan bygge en enkel gapahuk hvis de ikke har tilgang på trær i passe avstand fra hverandre. Det finnes mange måter å bygge en gapahuk på. Det viktigste er et skrått tak med åpning mot bålet eller den flotteste utsikten. Kan jeg sette opp en gapahuk eller lignende på hytteeiendommen, når jeg ikke har fått byggetillatelse til å oppføre uthus?


Ved Elvepromenaden i Rindal jobbes det nå for å få opp en gapahuk. Kommunen kan hjelpe deg å finne lokale plankart og bestemmelser. Har du lyst til å bygge flere unntatte ting samtidig? Da kan det du vil gjøre bli.


Trenger du en alternativt måte å bo på i naturen er gapahuk et ypperlig alternativ. Enten du må søke ly om natten eller rett.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gummilister gulv

Trappetrinn fornyer

Ml p trappetrinn