Drenering takrenne

Drenering takrenne

Lede vannet bort Ifølge Blom er det første man bør sjekke om hvordan vannet fra takrennene ledes. Vann fra taknedløpene må ledes bort fra. I dag kommer det 3" avløpsrør opp av bakken som er kobla til dreneringen. Finnes det en fin måte å koble dette sammen på?


Blir ikke så fint med. Bort med takrennevannet. I følge Statens bygningstekniske etat (BE) er vann fra taknedløp én årsak til fuktskader.


Drenering er derfor svært viktig for å hindre fuktinntrengning i kjeller. Det man kan gjøre er å koble et fleksibelt rør på utløpet fra takrennen og. Korrekt anlagte drensrør og godt drenerende masser rundt grunnmuren er god forsikring mot fuktskader. Takvannet bør via takrenne og.


Drenering takrenne

Tidligere har det vært vanlig å lede vannet fra taket inn i dreneringen. De fleste av oss har ikke forutsetninger for å følge med når entreprenøren graver opp rundt kjelleren og legger ny drenering. Her gjennomgår vi hvordan.


Vannet fra taket havner litt for nær husveggen og derfor vil jeg lede det til et annet sted ved tomtegrensa. Rengjør takrenner og nedløp minst en gang i året.


I eldre hus kan takrennene noen ganger være omgitt av en kapsel av tre støttet på treklosser. Takrennen må ha nok fall til å drenere bort regnvannet. Sjekk området rundt huset. Det er viktig at vann fra takrenner føres bort fra huset.


Når regnet høljer ne er det ikke alltid takrenner og avløp henger med. Dreneringen kan legges i flisebelagte områder rundt din private bolig. Led vekk vann fra takrenner og utekraner. Grunnmursdrenering.


Wavin drensrør rundt grunnmuren er en. Alt innen drenering utføres i Svolvær og Vågan i Lofoten. Vi anbefaler å legge egne tette rør for å lede vekk vannet fra takrennene. Da er det tørt på bakken.


Unngå fukt, vond lukt i kjeller og skade på drenering med risiko for dyr graving i etterkant. Rens av takrenner med SMART-sugesystem – unngå rusk i drensrør.


Riktig drenering er avgjørende for å sikre lang levetid på grunnmuren og andre konstruksjoner. Overgang til soil for Isola takrenne i PVC, sort.


En slik drenering vil fange opp vann som er på vei inn mot husveggen. Vannskader oppstår også lett fordi takrenner, avløp og sluk er tette. Regn som trenger inn i huset som følge av at takrennen er tett, eller taket er.


Drenering takrenne

Undersøk om dreneringen rundt grunnmuren fortsatt er bra nok.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gummilister gulv

Varmepumpehus byggmakker

Trappetrinn fornyer